söndag 7 december 2014

OMSLAGSBILD TILL BOKEN SOLSTORM

Bild: www.janicemcbride.com


BESKRIVA BILDEN!

Detta är en bild av en Bibel och ett Svård. Bibeln är en symbol för religionen. ( kristendomen i det här fallet) Medan svärdet representerar sumbolen för brottslighet i denna omständighet.

BESKRIVA KOPPLINGEN MELLAN BILDEN OCH ROMANEN OCH MOTIVERA VARFÖR DU TYCKER ATT DEN PASSAR SOM BOKENS OMSLAGSBILD!

Kopplingen mellan denna bild och boken (solstorm) är i den meningen att boken talar om ett av de sätt brott kan begås under förklådnad av religionen.
Bibeln på bilden representerar både kristendom och Kyrkan som boken talar om, medan svärdet i bilden representerar kriminalitet eftersom, Viktors mord i Kyrkan var en kriminell komplikation bland de styrande i Kyrkan.

Bilden passar som omslagsbild eftersom Solstorm är en roman om religion och kriminalitet. Att ha Bibeln och svärdet tillsammans målar bilden av att begå brott under tackmantal av religionen, vilket år precis i min mening vad boken handlar om.

BERÄTTA VAR DU HÄMTAT BILDEN.

Bilden är en handritad bild, och jag hämtat den från www.janicemcbride.com





lördag 6 december 2014

LITTERATURDISKUSSION (MARCUS 9:42 och 43)

Denna veckas litteraturdiskussion i boken (Solstorm) är på ena sidan centrerad på vad Kiruna polisen gör för att ta reda på varför Viktor blev brutalt mördad och av vem. På andra sidan, vad kan Rebeckas mistanke om Kyrkans inblandning i Viktors mordet betyda till Kyrkan och hennes egen säkerhet?

När polisen hittade Viktors Bible och en blod färgade kniv i Sannas lägenhet, blev hon snabbt deras enda misstänkt för mordet på sin bror. Men efter att ha läst ut den versen i Bibeln att Anna-Maria vid förhör under anhållna, blev bilden klar för polisen om vad som kan ha egentligen hände och varför mordet var så brutalt som det var.

Rebecka blev misstänksam mot de styrande i Kyrkan där Viktor bodd den sista delen av sitt liv innan hans plötsliga död, särskilt efter Kyrkan valde att distansera sig när en annan av sina egna greps i anslutning till mordet. Ju mer hon ser in i vad de möjliga orsakerna till Kyrkans reaktion, desto mer osäkra hon anser sig vara och ändå mycket villiga att ta chansen av hänsyn till hennes förhållande med Strandgårds familj.


onsdag 3 december 2014

PROSTITUTION BÖR FÖRBJUDAS I EUROPA!

Det finns många goda skåll till varför prostitution bör förbjudas innom Europa, men jag önsker att begränsa mina argument till bara två poång.
Prostitution bör förbjudas innom Europa eftersom  det DEGRADERAR KVINNOR och FÖRVANDLAR DEM TILL SEXOBJEKT.

PROSTITUTION DEGRADARAR KVINNOR!
Prostitution degradarar kvinnor i den meningen att den kvinna säljs blir av med sin värdighet. Prostitution tar bort den stora skillnaden som bör finnas mellan en människa och en vara som säljs och köps i en butik.

PROSTITUTION FÖRVANDLAR KVINNOR TILL SEXOBJEKT!
Det kan låta hemsk, men den verkliga sanningen är att den kvinna som köps av en man blir mannens privata egendom så långe kontraktet varar, precis som varan han köpte i butiken. Hon blir tyvärr en leksak for honom som han kan leka med på vilket sätt han vill.

Är detta ett samhäll vi vill leva i? Där kvinnor är mäns leksaker? Vill du att dina barn skaväxa upp i ett samhäll med sådana värderingar?

Darför kan aldrig prostitution vara tillåtet i Europas samhäll!

lördag 15 november 2014

LEVDE VIKTOR STRANDGÅRD ETT DOBBELIV? (DISKUTERANDE TEXT)

Den halshuggar natur på Viktor Strandgårds mord inne i Kraftkällans kyrkan i Kiruna i boken Solstorm är tillräckligt för att göra någon undra vad motivet bakom mordet kan vara. Viktor beskrivs i boken som någon som levde bare för att tjäna Gud. Är det möjligt att han också levde ett annat live, det slag som är i direkt motsats till den typ han levde som en Gud tjänare? Ja, det är möjligt att han levde ett dobbeliv med tanke på hur han mördades och den plats det hela skedde. Å andra sidan, nei, kanske hans mord är bare en vanlig brottslighet.

Jag tror att Viktor mordet var hämnd för ett brott han begått. De är tydligt att se att hans mördare eller mördarna tog smärtorna att välja den del av kroppen för att halshugga eftersom de är övertygad om att han förtjänade att dö på de sättet. Viktors mord är ett klart fall av konflikt mellan de två sättet han levde, som är att tjänar Gud med en hand och lever ett liv fyllt av synd med den andra.

På en annan tanke, kanske han inte gjord något fel att motivera den typ av döden. Det finns olika skål till varför olika brott begås. Han kunde ha blivit mördad för att någon någonstans ansåg honom ett hot mot hans eller hennes framsteg i kyrkan i synnerhet eller i Kiruna samhället i ovrigt.

Sammanfattningsvis tror jag starkt på att Viktor Strandgård mördades på grund av en synd som han hade begått under fullgörandet av sitt uppdrag om Guds tjänare, och att hans mördare eller mördarna var inte bare kristna som han, de lika tjäna Gud i samma kapacitet som honom.

onsdag 12 november 2014

KAN RELIGIONEN GÖRA NÅGON ETT MÅL FÖR HAT ELLER MORD?

Solstorm är ett roman som till största delen är centrerad på religion (Kristendomen) och det kyrkans roll i samhället. Det första kapitlet i boken fokusera mest på livet och dött av en av huvudpersonerna i boken, Viktor Strandgård. Innan Viktor hittades tragiskt mördad inne i kyrkan, var han djupt religiös och levde ett osjälviskt liv. Ja, religion kan göra någon ett mål på mord, och Viktors mord kan i stor del peka på intern strid inom kyrkan. Å andra sidan, tror jag inte att han var mördad på grund av sin religiösa monter.

Den brutala naturen av Viktors mord inne i kyrkan kommer att måla kyrkan i ett mycket negativt ljus, och de ska bli intressant att veta hur mycket kyrkan kommer att vara villiga att delta i undersökningen som förhoppningsvis kommer att leda till hans mördare. Viktor beskrivs i boken som mannen som ägnade sitt liv åt kyrkan efter att han överlevde en tragisk bilolycka där han hävdade att ha träffat både änglarna och Jesus. Hur mycket hans djupt religiosa tror gör honom till ett mål återstår att se eftersom historien i boken har bara börjat, men det är viktige att veta att Viktor hävdad också att han var skickats till liv för att utföra Guds plan för Kiruna, det kan finnas någon som var förolämpade av hans påståend.

Å andra sidan, tror jag inte att man måste vara ansluten till en viss religion för att vara ett mål på antingen hatar eller mord, eftersom syftet med mordet kanske inte har något att göra med hans religion eller hur djupt det är.

Sammanfattningsvis tro jag att det brutala mordet på Viktor Strandgård inne hans kyrka lämnar mig med fler frågor än svar om hans personlighet. Varför skulle någon vill honom död i en sådan brutalt sätt?

torsdag 6 november 2014

UPPGIFT

Skulle jag kunna byta religion?       (skriven av svs olga garzon)





För den flesta människor i världen religion kommer med kulturen och den geografiska platsen som man är föddes. I mitt hemland Colombia idag 89% av befolkning är katolska, 10.8% är protestanter och 0.2% är frikyrkor. Katolska religion i Colombia har sin upprinnelse från den spanska koloni före ut 1800 talet. Eftersom var i Colombia obligatorisk på alla skolor att undervisa katolska religion kurs. Men från den nya konstitution om 1991 var en mandat att religion kunde inte vara obligatorisk nå mer för alla befolkning och fri religion kunde vara en väl för varje person. Det är förbjuda att ha katolska religion kurs i skolor nu i landet. I min familj är Katolska religion som gäller i grunden. Mina föräldrar-föräldrar var katolska d.v.s att alla min familj växte upp under katolska religion som en del att kulturen. Nu kommer mer och mer olika religioner i landet och Colombianer började att byta sin kyrka och sin religion till exempel är det många som har blivit evangelister, mormoner, hinduer, muslimer, buddister, mm.   

Jag hade själv prova att byta kyrka nån gång i mitt liv. Jag hade en vän som var evangelist och ville att jag komma med han till sin kyrka. Jag hade inte problem med det. Jag gick dit och lärde mig lite om deras regler med efter några dager uppfattade jag att jag inte hade intresse för deras sätt om mässa och regler. Det som jag tycker om från katoliker är att man kan välja tiden att gå till kyrkan för att be, fundera, tid att vara ensam och har nån spirituell kommunikation med sin egen troende. Man skulle gå till kyrkan varje söndag men det är också en frihet att välja för varje person. 


I Sverige finns några katolska kyrkor och också här i Luleå, men, det närmastes kyrka till mitt hus är den Svenska kyrka. Det är en protestant kyrka, men deras mässa och den frihet för att välja att vara i kyrkan är likadan som katolska kyrkan. Jag brukar att gå dit för att be och träffa folk. Jag gillar att vara på svenska kyrka och alltid ha en trevlig tid hos dem att ja kan tänka mitt själv att byta kyrkan från katolska till svenska kyrkan. I alla fall svenska kyrka är Kristus kyrkan och grunden kommer från den katolska kyrka. 

Andra religioner jag har varit nyfiken för att lära mig är hindu och buddist. Jag tror att deras troende om livet är intressant, men det tror inte jag att jag skulle kunna byta min religion p.g.a jag känner mig trygg och mår bra med min egen kommunikation med gud.   




Ja
Nej
Rubriken är en fråga som man kan svara ja eller nej på? Eller en fråga med två sidor?


x

Inledningen- Berättar den som skriver bakgrunden till sitt intresse för frågan?

x
Presenteras frågan och dess två sidor?


x
Ja-sidan/ena sidan – Markeras sidan med nytt stycke?

x
Får vi veta att det är ja-sidan som diskuteras i första meningen?

x
Motiverar skribenten (den som skrivit texten) varför han eller hon svarar ja på frågan?

x
Ges det exempel för att tydliggöra motiveringen?
x

Nej-sidan/andra sidan – Markeras nej-sidan med nytt stycke?

x
Får vi veta att det är nej-sidan som diskuteras i första meningen?


x
Motiverar skribenten (den som skrivit texten) varför han eller hon svarar ja på frågan?
x

Ges det exempel för att tydliggöra motiveringen?
x

Slutsats summering – Markeras med nytt stycke?

x
Är slutsatsen tydligt formulerad?

x
Kommer du fram till samma sak genom att läsa texten?

x

Vad är bra med din kompis text? 
Jag tycker att  hon har gjort ett bra jobb på att informera och berätter om Colombiska historie med Katolska kyrka och även de förändringar som har skett i ländet.

Var den intressant att läsa? 
Det är ett intressant text att läsa eftersom man lära sig mycker om kristendom i Colombia genom att läsa texet, även om jag personligen inte tycker att det uppfyller kriterierna för ett diskuterande text.

Vad kan han eller hon jobba vidare med? 
Jag tror att hon behöver jobba med hur hon presenterar sin inledning och slutsatsen. En diskuterande text måste omfatta ställa frågor och kort introducera ditt åsikt och varför det bli så. Tilslut måste man också velga sida.











onsdag 5 november 2014

SKA SVENSKA SKOLAN INFÖRA SKOLUNIFORM?

Jag kommer från ett vestafrikanska land där det är en gammel tradition att skolebarn vara klädd i skoluniform. Tänken bakom detta är att det går en lång väg att överbrygga skillnaden i statusen bland skolebarn när de är i skolan. Det är lätt att förstå eftersom den status gapet i samhället i mitt hemland är mycket brett.

Mitt fråga om skoluniform i svensk skolan är, kan det finna något positivt utbildning skillnad med skoluniform i svenska skolan? Ja, jag tror att om alla skolbarn klädd sig på samma sätt i skolan, det kommer att hjälpa deras koncentration i klassen. Å andra sidan, tror jag inte att skoluniform kommer att göra någon skillnad på hur en skola barn koncentreras i klassen.

Jag tror att hur en skol barn klär sig i skolan påverker hans eller hennes koncentration i klassen eftersom i barnets sinne, om barnan som sitter bredvid honom i klassen har bättre klädda än den han eller hon har på sig, tänken på detta medan i klassen kan påverker hur mycket han eller hon koncentrerar sig.

Men å andra sidan, utom att det finns någon vetenskap studie som backar upp detta tänken, jag kan inte vara säker på hur mycket en skola barns koncentration kan påverkas av det sätt han eller hon klär på sig. Utbildningsmöjligheter i Sverige är lika och prisvårt för alla,  klass och status skillnaden är nästen oberfintlig i det här samhället. Enlight min mening, tror jag att ett barns koncentration i skolan beror till stor del på hur intressant barnet tycker om diskussionsämnen.

Samanfattningsvis ser jag inte behovet av skoluniform i Svenska skolan eftersom det inte finns någon positivt utbildning skillnad den kan göra i skolan.




lördag 25 oktober 2014

MINA FÖRVÄNTNINGAR I BOKEN " SOLSTORM"

Mina förväntningar i boken "Solstorm" är att det kommer att bli intressant att läsa, och fylld med spänning. Jag förväntar mig att de ska finna lögner, kriminalitet, omdöme och ansvar.

Jag tror att Solstorm kommer framför allt att handlar om rättvisa och upprättelse. Jag ser fram emot att läsa och delta i diskussionen i boken som sagt av Åsa Larsson.

torsdag 23 oktober 2014

LITTERATURDISKUSSION OM DET SISTA KAPITLET (TACKSAMHET) I BOKEN "ALL IN"

Mitt arbete tillät inte mig tid idag att delta i litteraturdiskussionen om det sista kapitlet (Tacksamhet) i boken "All In", men jag hade tid att läsa igenom det hemma.

I detta kapitlet talade Emma om hur viktigt det är att hellre fokusera mera på det egenskaper vi har i oss istället på det vi inte har, eller det vi vill ha.

Personligen är jag helt enig med henne där hon också sa att det kan vara livfarligt att man alltid jämföra sig med andra.

Kapitlet behandlar viktigast vad " Tacksamhet" innebär för Emma, här sa hon  "Tacksamhet handlar om hur jag väljer att se på saker. Numera väljer jag att fokusera på de saker jag har istället för de jag vill ha". ( S.97) Hon också sade att "När jag mådde som allra sämst var jag så otacksam att jag inte ville leva längre. Jag kunde inte se att det fanns några bra saker i mitt liv" (S.99.)

Emma avrundade sina diskussion i boken med att reflektera över hur mycket hon kände att hon hade svikit så många människor som är nära henne, och även hur hon hade svikit seg själv.





fredag 17 oktober 2014

KAPITEL FEM ( BALANS ) OCH SEX ( FÖRÄNDRING ) I BOKEN " ALL IN "

Veckans litteraturdiskussion centrerades på kapitel fem ( Balans ) och sex ( Förändring ) av boken" All In " . Diskussionen var lika produktiv som den var intressant.

I Balans diskuterade vi de olika insatser som Emma har gjort för att försöka övervinna de utmaningar som stod i hennes väg mellan där hon var och där hon behövde vara.

 Ett exempel för hennes ansträngningar är när hon sade " Jag prioriterade bort alla andra människor ur mitt liv och tänkte bara på mig själv. Jag trodde den fokuseringen skulle hjälpa mig i min satsning. Jag kunde inte se att relationer kunde göra mig till en bättre simmare" (s. 72 )

 Ut ifrån min praktiska erfarenhet tror jag att hitta rätt balans är beroende på individer och de utmaningar de går igenom. Det som fungerar för en person vill kanske inte fungera för den andra. Jag hittade min balans genom att offra mina personliga principer för lyckan av min familj.

I ( Förändring ) talade Emma om hur långt "aktion/ handling" och "ord" egentligen är från varandra.  sade hon " Jag hade skadat mig själv så mycket att den dagen jag till slut verkligen på djupet förstod att jag måste vända mitt liv för att överlever, kändes det som ett omöjligt uppdrag. Steget från där jag befann mig då till där jag ville vara kändes så långt att jag var nära på att ge upp innan jag hade börjat ". (s 88 )

Det är mycket intressant att notera hur villig hon var att lägga sina ord i praktiken även om det var hård för henne. Detta visar att hon egentligen ville bli en bättre person för sig själv, sin familj och vänner. Men viktigast är att det visar att Emma verkligen ÄLSKAR SIG SJÄLV.

onsdag 8 oktober 2014

BREV TILL MARCUS

Hej Marcus

Jag vill börja med att saga "tack"! Tack för att du är den som du är, tack för inspirationen och kraften historien om ditt live gav mig.

Mina namn är Jimmy Onochie Philips, jag är en av de studenter som säg dokumentären om dig och de utmaningar som livet kastade på dig. Jag så din vilja att inte bara överleva den kritisk skador du lidit under en av dina gymnastik träningspass, men också för att fysiskt utmana gränserna din mirakulösa överlevnad avsikt att ställa till dig. Först överlevde du mot all odds och sedan stod du upp och gå även när experter tror att du är annat offer för total förlamning. Du bevisar att de kan ta fel ibland, precis som var och en av oss. Utöver detta, du också visar världen hur längt beslutsamhet och mental styrka kan ta dem som är villiga att tro och försöka.

Marcus du är en mycket lycklig ung man, tur att överleva och fortsätt att leva och driva några av dina långe planerade drömmar, men det viktigaste är att du har mycket tur att  vara omgiven av människor som verkligen älskar och bry sig om dig. Från dina föräldra som gjorde allt de kunde för att vara där att stödja och ta hand om dig, til dina vänner som var alltid runt dig når du behöver dem mest. Det viktigast är din nu fd flickvän som är alltid där med dig för att mata, raka, bada och stödja dig på ett sätt jag inte kan avsluta lista ut. Marcus, varför gå ni från varandra efter allt ni har varit genom? Den kan jag inte sluta undra om!  Om den typen av offer inte kan göra en relation till att överleva för alltid, jag vet verkligen inte vad som kan.

Jag vill avsluta med att önska dig allt gott det någonsin kan vara, och att man aldrig ska sluta tro, aldrig sluta hoppas och aldrig sluta slåss och kämpa för att vara vem du förtjäner att bli.

Lycka till dig Marcus!

torsdag 2 oktober 2014

KAPITEL TRE OCH FYRA (LYCKA OCH FÖRÄLDRASKAP) I BOKEN "ALL IN"

Dagens diskussion centerad på kaptel tre och fyra i boken (All In). I kapitel tre (Lycka) diskuterade vi vad lycka betyder för Emma och de olika sätt hon gick på jakt efter den.

Hun skrev: " Det som gör en människa lycklig gör någon annan rentiv olycklig. I mitt driv att prestera har jag upplevt en viss lycka. Så har i afterhand förstår jag att den inte var äkte. De var aldrig något varakligt tillstånd. För det är det lycka handlar om för mig. Att oppleva den där tillfredsställelsen under en längre period"

Enligt min mening, tror jag att Emma är lika vanligt som någon annan människa kan vara. Vi alla har mål, och ibland det utmaningarna om hur vi ska uppnå våra mål får oss att tro mindre på oss själva.

I kapitel fyra (föräldraskap) talade Emma om ansvar på ett helt annat sätt än de sätt hon talade om det i första, andra och tredje capitlen i boken.

Her skrev hun "Jag minns att jag månger gånger önskade att Olivia var en kråvande babis. Jag ville kunna skylla mina känslor på att jag aldrig fick sova eller att jag ständigt var utsliten"

Min intryck om henne efter att ha läst de två första kapitlen i boken är att Emma är den som tar ansvar även för de situationer hon var så maktlösa att kunna ändra. Det slår mig att läsa i det har kapitlet om det samma kvinna som vill bära världens fel i sitt lilla axel, här önskar sig att kunde göra det annorlunda.

söndag 28 september 2014

KAPITEL TVÅ OCH TRE (PRESTATION OCH LYCKA) I BOKEN "ALL IN"

Min arbetsschema inte tillät mig tid att gå med mina grupp medlemmar för litteratur diskussionen på torsdag, men jag hade tid hemma att läsa igenom både Prestationen och Lycka kapitel.

I Prestation kapitlet i sin bok, Emma berättade om de olika mål och förväntningar som hon fastställts för henne själv och hur mycket det betydde för henne att nå dem alla. Framgång för Emma handlar inte om att vinna lite och förlora lite, hon vill bli en vinnare hela tiden.

I Lycka, tog Emma upp frågon om lucka. Lycka är ett sinnestillstånd som knappast kan uppnås utan att ha viljan att verkligen vara lycklig. Henes önskan att vara lycklig inte gå långt nök som det borde för att få den typ av lycka hon behöver.

Hon gick frampt at tala om hur mycket hon klandrade sig själv för både de situationer hon var maktlös att förandra och de som hon verkligen var i stånd att kunna ändra.

Emma avslutade detta kapitlet med att tala om behovet av en att acceptera vem han eller hon egentligen är och rätten för andra att vara vem de är, även om de inte når upp till förväntningárna.

måndag 22 september 2014

INTRODUKTION OCH FÖRORD I BOKEN "ALL IN"

Mitt första intryck av Emma efter att ha läst igenom både introduktionen (Förord) och det första huvudstad (Mod) av hennes bok All In är att hon är en kvinna med obeveklig iver att lyckas. Hon vill lyckas sä mycket att hon tillät rädslan för misslyckande (vilket är en viktig del av livet) till att skjuta henne så långt in till at ta livet för allvarligt än hun skulle. Rädslan för misslyckas begränsat hennes önskan om att göra sig själv till firandet av en framgång som hon arbetat mycket hårt för att uppnå.

Min andra intryck av Emma är hennes försök på den omöjliga uppgiften att behaga all människor runt henne. Ingen har lyckats med det, ingen någonsin kommer att kunne göra det.

Det tredje och sista intryck jag har från hennes bok hittills är bristen på stolthet över sig själv. Trots att det var uppenbart för Emma att se från människors reaktion att hon verkligen har gjort nägot ingen i hela världen någonsin har gjort, hun fortfarande inte tillät sig själv att vara stolt.

måndag 15 september 2014

SVAR PÅ UPPGIFT 2014-09-15

1. Välj en av biografierna.
Mitt val av biografin att läsa är "ALL IN"
2. Skriv en text
"ALL IN" är en bok om livet på en simning idrottsman, Emma Ingelström.
Boken  talade om hennes framgång som den snabbaste simmaren i världen och
även den förväntade priser och berömmelse som komme med sådan framgång.

Det fortsatta med att lyfta fram de olika utmaningar som följde hennes framgång,
Utmaningar som inkluderar ätstörningar, alkoholism, och som tilslut övertygade
henne om att ta sitt liv var det bästa sättet att konfrontera den.

Boken avslutade med sin mirakulösa berattelse om överlevnad och beslusamhet att
Börja om på nytt, att leva så hälsosamt som hon möjligen kan och komma tillbaka
till att vara den hon en gång var, en glad och uppfylt mor och världens snabbaste simmare.

3. Förklara och motivera varför du har valt den.
Mitt val av denne bok kommer från min uppfattning att Emmas berättelse är hjärtat
Rörande och mer lätt för mig att ansluta med.

Boken kan också fungera som ett stort motiverande kraft att någon där ute som
Förmodlingen går igenom någon slag av liv utmaningar, att det finns hopp att
Finna inom dig själv.

4. Beskriv dina förväntningar på boken. 
Vad kommer den att handla om? Kommer du att skratta eller gråta? 
Kommer den att vara spännande? Hemsk? Gripande? Rolig? Intressant? Sorglig?

Mon förväntning på boken (ALL IN) är att det kommer att bli väldigt spännande att
Läsa, hjärt rörande och inspirerande.

Historien i boken kommer att handla om kampen på en ung kvinna för att komma till
rätta med upp-och nedgangar i livet. Hur mycket betyder livet ibland kan vara.

Även om historien är dels om hur en kvinna framgångsrikt slår tillbaka sitt liv till
rätt spår, berättelsen i boken kommer att vara för hjärta rörande att skratta åt.

Historien i boken förväntas at vara rolight att läsa, mycket intressant och själ vidrör.

5. Publicera din text på din blogg.

UPPGIFT 2014-09-15

Val av bok
Vilken biografi vill du läsa? Vill du läsa All in av Emma Igelström eller 
Jag är Zlatan Ibrahimovic av Zlatan Ibrahimovic och David Lagercrantz?

1. Välj en av biografierna.

2. Skriv en text

3. Förklara och motivera varför du har valt den.

4. Beskriv dina förväntningar på boken. Vad kommer den att handla om? 

Kommer du att skratta eller gråta? Kommer den att vara spännande? 
Hemsk? Gripande? Rolig? Intressant? Sorglig?

5. Publicera din text på din blogg. 

6. Skriv din blogg adress i kommentatorsfältet här under.