onsdag 12 november 2014

KAN RELIGIONEN GÖRA NÅGON ETT MÅL FÖR HAT ELLER MORD?

Solstorm är ett roman som till största delen är centrerad på religion (Kristendomen) och det kyrkans roll i samhället. Det första kapitlet i boken fokusera mest på livet och dött av en av huvudpersonerna i boken, Viktor Strandgård. Innan Viktor hittades tragiskt mördad inne i kyrkan, var han djupt religiös och levde ett osjälviskt liv. Ja, religion kan göra någon ett mål på mord, och Viktors mord kan i stor del peka på intern strid inom kyrkan. Å andra sidan, tror jag inte att han var mördad på grund av sin religiösa monter.

Den brutala naturen av Viktors mord inne i kyrkan kommer att måla kyrkan i ett mycket negativt ljus, och de ska bli intressant att veta hur mycket kyrkan kommer att vara villiga att delta i undersökningen som förhoppningsvis kommer att leda till hans mördare. Viktor beskrivs i boken som mannen som ägnade sitt liv åt kyrkan efter att han överlevde en tragisk bilolycka där han hävdade att ha träffat både änglarna och Jesus. Hur mycket hans djupt religiosa tror gör honom till ett mål återstår att se eftersom historien i boken har bara börjat, men det är viktige att veta att Viktor hävdad också att han var skickats till liv för att utföra Guds plan för Kiruna, det kan finnas någon som var förolämpade av hans påståend.

Å andra sidan, tror jag inte att man måste vara ansluten till en viss religion för att vara ett mål på antingen hatar eller mord, eftersom syftet med mordet kanske inte har något att göra med hans religion eller hur djupt det är.

Sammanfattningsvis tro jag att det brutala mordet på Viktor Strandgård inne hans kyrka lämnar mig med fler frågor än svar om hans personlighet. Varför skulle någon vill honom död i en sådan brutalt sätt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar