lördag 15 november 2014

LEVDE VIKTOR STRANDGÅRD ETT DOBBELIV? (DISKUTERANDE TEXT)

Den halshuggar natur på Viktor Strandgårds mord inne i Kraftkällans kyrkan i Kiruna i boken Solstorm är tillräckligt för att göra någon undra vad motivet bakom mordet kan vara. Viktor beskrivs i boken som någon som levde bare för att tjäna Gud. Är det möjligt att han också levde ett annat live, det slag som är i direkt motsats till den typ han levde som en Gud tjänare? Ja, det är möjligt att han levde ett dobbeliv med tanke på hur han mördades och den plats det hela skedde. Å andra sidan, nei, kanske hans mord är bare en vanlig brottslighet.

Jag tror att Viktor mordet var hämnd för ett brott han begått. De är tydligt att se att hans mördare eller mördarna tog smärtorna att välja den del av kroppen för att halshugga eftersom de är övertygad om att han förtjänade att dö på de sättet. Viktors mord är ett klart fall av konflikt mellan de två sättet han levde, som är att tjänar Gud med en hand och lever ett liv fyllt av synd med den andra.

På en annan tanke, kanske han inte gjord något fel att motivera den typ av döden. Det finns olika skål till varför olika brott begås. Han kunde ha blivit mördad för att någon någonstans ansåg honom ett hot mot hans eller hennes framsteg i kyrkan i synnerhet eller i Kiruna samhället i ovrigt.

Sammanfattningsvis tror jag starkt på att Viktor Strandgård mördades på grund av en synd som han hade begått under fullgörandet av sitt uppdrag om Guds tjänare, och att hans mördare eller mördarna var inte bare kristna som han, de lika tjäna Gud i samma kapacitet som honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar