lördag 6 december 2014

LITTERATURDISKUSSION (MARCUS 9:42 och 43)

Denna veckas litteraturdiskussion i boken (Solstorm) är på ena sidan centrerad på vad Kiruna polisen gör för att ta reda på varför Viktor blev brutalt mördad och av vem. På andra sidan, vad kan Rebeckas mistanke om Kyrkans inblandning i Viktors mordet betyda till Kyrkan och hennes egen säkerhet?

När polisen hittade Viktors Bible och en blod färgade kniv i Sannas lägenhet, blev hon snabbt deras enda misstänkt för mordet på sin bror. Men efter att ha läst ut den versen i Bibeln att Anna-Maria vid förhör under anhållna, blev bilden klar för polisen om vad som kan ha egentligen hände och varför mordet var så brutalt som det var.

Rebecka blev misstänksam mot de styrande i Kyrkan där Viktor bodd den sista delen av sitt liv innan hans plötsliga död, särskilt efter Kyrkan valde att distansera sig när en annan av sina egna greps i anslutning till mordet. Ju mer hon ser in i vad de möjliga orsakerna till Kyrkans reaktion, desto mer osäkra hon anser sig vara och ändå mycket villiga att ta chansen av hänsyn till hennes förhållande med Strandgårds familj.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar