söndag 28 september 2014

KAPITEL TVÅ OCH TRE (PRESTATION OCH LYCKA) I BOKEN "ALL IN"

Min arbetsschema inte tillät mig tid att gå med mina grupp medlemmar för litteratur diskussionen på torsdag, men jag hade tid hemma att läsa igenom både Prestationen och Lycka kapitel.

I Prestation kapitlet i sin bok, Emma berättade om de olika mål och förväntningar som hon fastställts för henne själv och hur mycket det betydde för henne att nå dem alla. Framgång för Emma handlar inte om att vinna lite och förlora lite, hon vill bli en vinnare hela tiden.

I Lycka, tog Emma upp frågon om lucka. Lycka är ett sinnestillstånd som knappast kan uppnås utan att ha viljan att verkligen vara lycklig. Henes önskan att vara lycklig inte gå långt nök som det borde för att få den typ av lycka hon behöver.

Hon gick frampt at tala om hur mycket hon klandrade sig själv för både de situationer hon var maktlös att förandra och de som hon verkligen var i stånd att kunna ändra.

Emma avslutade detta kapitlet med att tala om behovet av en att acceptera vem han eller hon egentligen är och rätten för andra att vara vem de är, även om de inte når upp till förväntningárna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar