lördag 25 oktober 2014

MINA FÖRVÄNTNINGAR I BOKEN " SOLSTORM"

Mina förväntningar i boken "Solstorm" är att det kommer att bli intressant att läsa, och fylld med spänning. Jag förväntar mig att de ska finna lögner, kriminalitet, omdöme och ansvar.

Jag tror att Solstorm kommer framför allt att handlar om rättvisa och upprättelse. Jag ser fram emot att läsa och delta i diskussionen i boken som sagt av Åsa Larsson.

torsdag 23 oktober 2014

LITTERATURDISKUSSION OM DET SISTA KAPITLET (TACKSAMHET) I BOKEN "ALL IN"

Mitt arbete tillät inte mig tid idag att delta i litteraturdiskussionen om det sista kapitlet (Tacksamhet) i boken "All In", men jag hade tid att läsa igenom det hemma.

I detta kapitlet talade Emma om hur viktigt det är att hellre fokusera mera på det egenskaper vi har i oss istället på det vi inte har, eller det vi vill ha.

Personligen är jag helt enig med henne där hon också sa att det kan vara livfarligt att man alltid jämföra sig med andra.

Kapitlet behandlar viktigast vad " Tacksamhet" innebär för Emma, här sa hon  "Tacksamhet handlar om hur jag väljer att se på saker. Numera väljer jag att fokusera på de saker jag har istället för de jag vill ha". ( S.97) Hon också sade att "När jag mådde som allra sämst var jag så otacksam att jag inte ville leva längre. Jag kunde inte se att det fanns några bra saker i mitt liv" (S.99.)

Emma avrundade sina diskussion i boken med att reflektera över hur mycket hon kände att hon hade svikit så många människor som är nära henne, och även hur hon hade svikit seg själv.





fredag 17 oktober 2014

KAPITEL FEM ( BALANS ) OCH SEX ( FÖRÄNDRING ) I BOKEN " ALL IN "

Veckans litteraturdiskussion centrerades på kapitel fem ( Balans ) och sex ( Förändring ) av boken" All In " . Diskussionen var lika produktiv som den var intressant.

I Balans diskuterade vi de olika insatser som Emma har gjort för att försöka övervinna de utmaningar som stod i hennes väg mellan där hon var och där hon behövde vara.

 Ett exempel för hennes ansträngningar är när hon sade " Jag prioriterade bort alla andra människor ur mitt liv och tänkte bara på mig själv. Jag trodde den fokuseringen skulle hjälpa mig i min satsning. Jag kunde inte se att relationer kunde göra mig till en bättre simmare" (s. 72 )

 Ut ifrån min praktiska erfarenhet tror jag att hitta rätt balans är beroende på individer och de utmaningar de går igenom. Det som fungerar för en person vill kanske inte fungera för den andra. Jag hittade min balans genom att offra mina personliga principer för lyckan av min familj.

I ( Förändring ) talade Emma om hur långt "aktion/ handling" och "ord" egentligen är från varandra.  sade hon " Jag hade skadat mig själv så mycket att den dagen jag till slut verkligen på djupet förstod att jag måste vända mitt liv för att överlever, kändes det som ett omöjligt uppdrag. Steget från där jag befann mig då till där jag ville vara kändes så långt att jag var nära på att ge upp innan jag hade börjat ". (s 88 )

Det är mycket intressant att notera hur villig hon var att lägga sina ord i praktiken även om det var hård för henne. Detta visar att hon egentligen ville bli en bättre person för sig själv, sin familj och vänner. Men viktigast är att det visar att Emma verkligen ÄLSKAR SIG SJÄLV.

onsdag 8 oktober 2014

BREV TILL MARCUS

Hej Marcus

Jag vill börja med att saga "tack"! Tack för att du är den som du är, tack för inspirationen och kraften historien om ditt live gav mig.

Mina namn är Jimmy Onochie Philips, jag är en av de studenter som säg dokumentären om dig och de utmaningar som livet kastade på dig. Jag så din vilja att inte bara överleva den kritisk skador du lidit under en av dina gymnastik träningspass, men också för att fysiskt utmana gränserna din mirakulösa överlevnad avsikt att ställa till dig. Först överlevde du mot all odds och sedan stod du upp och gå även när experter tror att du är annat offer för total förlamning. Du bevisar att de kan ta fel ibland, precis som var och en av oss. Utöver detta, du också visar världen hur längt beslutsamhet och mental styrka kan ta dem som är villiga att tro och försöka.

Marcus du är en mycket lycklig ung man, tur att överleva och fortsätt att leva och driva några av dina långe planerade drömmar, men det viktigaste är att du har mycket tur att  vara omgiven av människor som verkligen älskar och bry sig om dig. Från dina föräldra som gjorde allt de kunde för att vara där att stödja och ta hand om dig, til dina vänner som var alltid runt dig når du behöver dem mest. Det viktigast är din nu fd flickvän som är alltid där med dig för att mata, raka, bada och stödja dig på ett sätt jag inte kan avsluta lista ut. Marcus, varför gå ni från varandra efter allt ni har varit genom? Den kan jag inte sluta undra om!  Om den typen av offer inte kan göra en relation till att överleva för alltid, jag vet verkligen inte vad som kan.

Jag vill avsluta med att önska dig allt gott det någonsin kan vara, och att man aldrig ska sluta tro, aldrig sluta hoppas och aldrig sluta slåss och kämpa för att vara vem du förtjäner att bli.

Lycka till dig Marcus!

torsdag 2 oktober 2014

KAPITEL TRE OCH FYRA (LYCKA OCH FÖRÄLDRASKAP) I BOKEN "ALL IN"

Dagens diskussion centerad på kaptel tre och fyra i boken (All In). I kapitel tre (Lycka) diskuterade vi vad lycka betyder för Emma och de olika sätt hon gick på jakt efter den.

Hun skrev: " Det som gör en människa lycklig gör någon annan rentiv olycklig. I mitt driv att prestera har jag upplevt en viss lycka. Så har i afterhand förstår jag att den inte var äkte. De var aldrig något varakligt tillstånd. För det är det lycka handlar om för mig. Att oppleva den där tillfredsställelsen under en längre period"

Enligt min mening, tror jag att Emma är lika vanligt som någon annan människa kan vara. Vi alla har mål, och ibland det utmaningarna om hur vi ska uppnå våra mål får oss att tro mindre på oss själva.

I kapitel fyra (föräldraskap) talade Emma om ansvar på ett helt annat sätt än de sätt hon talade om det i första, andra och tredje capitlen i boken.

Her skrev hun "Jag minns att jag månger gånger önskade att Olivia var en kråvande babis. Jag ville kunna skylla mina känslor på att jag aldrig fick sova eller att jag ständigt var utsliten"

Min intryck om henne efter att ha läst de två första kapitlen i boken är att Emma är den som tar ansvar även för de situationer hon var så maktlösa att kunna ändra. Det slår mig att läsa i det har kapitlet om det samma kvinna som vill bära världens fel i sitt lilla axel, här önskar sig att kunde göra det annorlunda.