söndag 7 december 2014

OMSLAGSBILD TILL BOKEN SOLSTORM

Bild: www.janicemcbride.com


BESKRIVA BILDEN!

Detta är en bild av en Bibel och ett Svård. Bibeln är en symbol för religionen. ( kristendomen i det här fallet) Medan svärdet representerar sumbolen för brottslighet i denna omständighet.

BESKRIVA KOPPLINGEN MELLAN BILDEN OCH ROMANEN OCH MOTIVERA VARFÖR DU TYCKER ATT DEN PASSAR SOM BOKENS OMSLAGSBILD!

Kopplingen mellan denna bild och boken (solstorm) är i den meningen att boken talar om ett av de sätt brott kan begås under förklådnad av religionen.
Bibeln på bilden representerar både kristendom och Kyrkan som boken talar om, medan svärdet i bilden representerar kriminalitet eftersom, Viktors mord i Kyrkan var en kriminell komplikation bland de styrande i Kyrkan.

Bilden passar som omslagsbild eftersom Solstorm är en roman om religion och kriminalitet. Att ha Bibeln och svärdet tillsammans målar bilden av att begå brott under tackmantal av religionen, vilket år precis i min mening vad boken handlar om.

BERÄTTA VAR DU HÄMTAT BILDEN.

Bilden är en handritad bild, och jag hämtat den från www.janicemcbride.com





lördag 6 december 2014

LITTERATURDISKUSSION (MARCUS 9:42 och 43)

Denna veckas litteraturdiskussion i boken (Solstorm) är på ena sidan centrerad på vad Kiruna polisen gör för att ta reda på varför Viktor blev brutalt mördad och av vem. På andra sidan, vad kan Rebeckas mistanke om Kyrkans inblandning i Viktors mordet betyda till Kyrkan och hennes egen säkerhet?

När polisen hittade Viktors Bible och en blod färgade kniv i Sannas lägenhet, blev hon snabbt deras enda misstänkt för mordet på sin bror. Men efter att ha läst ut den versen i Bibeln att Anna-Maria vid förhör under anhållna, blev bilden klar för polisen om vad som kan ha egentligen hände och varför mordet var så brutalt som det var.

Rebecka blev misstänksam mot de styrande i Kyrkan där Viktor bodd den sista delen av sitt liv innan hans plötsliga död, särskilt efter Kyrkan valde att distansera sig när en annan av sina egna greps i anslutning till mordet. Ju mer hon ser in i vad de möjliga orsakerna till Kyrkans reaktion, desto mer osäkra hon anser sig vara och ändå mycket villiga att ta chansen av hänsyn till hennes förhållande med Strandgårds familj.


onsdag 3 december 2014

PROSTITUTION BÖR FÖRBJUDAS I EUROPA!

Det finns många goda skåll till varför prostitution bör förbjudas innom Europa, men jag önsker att begränsa mina argument till bara två poång.
Prostitution bör förbjudas innom Europa eftersom  det DEGRADERAR KVINNOR och FÖRVANDLAR DEM TILL SEXOBJEKT.

PROSTITUTION DEGRADARAR KVINNOR!
Prostitution degradarar kvinnor i den meningen att den kvinna säljs blir av med sin värdighet. Prostitution tar bort den stora skillnaden som bör finnas mellan en människa och en vara som säljs och köps i en butik.

PROSTITUTION FÖRVANDLAR KVINNOR TILL SEXOBJEKT!
Det kan låta hemsk, men den verkliga sanningen är att den kvinna som köps av en man blir mannens privata egendom så långe kontraktet varar, precis som varan han köpte i butiken. Hon blir tyvärr en leksak for honom som han kan leka med på vilket sätt han vill.

Är detta ett samhäll vi vill leva i? Där kvinnor är mäns leksaker? Vill du att dina barn skaväxa upp i ett samhäll med sådana värderingar?

Darför kan aldrig prostitution vara tillåtet i Europas samhäll!